Dc Jurrel belooft elektriciteit Pokigron aan te pakken
15 Jan 2015, 08:00
foto
Gereedschappen ter beschikking gesteld door dc Jurrel aan Pokigron.


Districtscommissaris (dc) Armand Jurrel heeft een bezoek gebracht aan het dorp Pokigron. De dc heeft gesprekken gevoerd met de lokale bewoners en is nagegaan met welke problemen zij kampen. De leerkrachten en dorpsbewoners hebben de knelpunten aangekaart. Het grootste probleem is de elektriciteit van de gebieden Pokigron en Atjoni.

De dc deelde mee dat er gewerkt wordt aan het oplossen van het elektriciteitsprobleem van deze gebieden. Om het dorp en het schoolcomplex schoon te houden, zal de dc zorgen voor acht tjappen, een brushcutter, twee kruiwagens en houwers. Een groot deel van deze spullen heeft Jurrel al afgestaan aan de bewoners.

Cenira Finisie, leerkracht te Pokigron, zegt aan Starnieuws dat zij tevreden is met het bezoek van de dc. “Wij hebben de problemen aangegeven. Wij hebben behoefte aan elektriciteit, waterleiding, digitale televisie, radio ontvangst, internet, werkgelegenheid en voor de kinderen een speeltuin. Dit zijn basisvoorzieningen die in deze tijd niet meer mogen ontbreken”, deelt Finisie mee.
Volgens Finisie heeft de dc beloofd om zo snel mogelijk in te grijpen om alvast water en elektriciteit in die gebieden te realiseren. Verder heeft hij ervoor gezorgd dat het dorp wel twee dagen lang voorzien kan worden van elektriciteit. De avondhoofdakte zou obstakels ondervinden, indien de faciliteiten er niet zouden zijn om de lichtmotoren te kunnen draaien. Jurrel beloofde de bewoners om spoedig terug te komen naar het dorp.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May