Project 'Dromen' in uitvoering op de Louis Braille school
14 Jan 2015, 21:00
foto
Leerlingen, directie en projectmedewerkers van 'Dromen' op de Louis Braille school.


Op de Louis Braille school wordt het project 'Dromen' uitgevoerd door fotografe Natalie Bruges. Kinderen die blind zijn of een gezichtsbeperking hebben, zijn door haar gefotografeerd in hun eigen droomwereld.

Na de fotosessie zijn twaalf portretten van leerlingen geselecteerd die met medewerking van een grafisch artiest, de kinderen hebben geplaatst in hun 'droomwereld. Van alle kinderen zijn interviews afgenomen die zullen dienen als informatie bij de individuele portretten.

Alle portretten en interviews zullen worden gebruikt als inhoud voor een uniek boekwerk, dat in een beperkte oplage van maximaal 250 stuks zal worden uitgebracht. Het gaat om een collectors item. Daarnaast zullen de portretten worden gebruikt om een bijzondere kalender uit te brengen die zal lopen van juli 2015 toten met juni 2016.

Van de netto-opbrengst van dit project zal het bestaande ICT-lokaal op de Louis Braille school worden gerenoveerd en ingericht met de meest moderne soft- en hardware die nodig zijn om blinden en slechtzienden toegang te verschaffen tot alle informatie op het internet.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May