Alcoa boekt beste resultaten sinds 2008
14 Jan 2015, 01:00
foto


Alcoa heeft haar beste resultaten in zes jaar tijd geboekt. De multinational heeft sterke cijfers neergezet in het vierde kwartaal van 2014 en heeft het jaar met winst afgesloten. De nettowinst was US$ 432 miljoen in het vierde kwartaal, wat significant hoger is dan een jaar eerder. In het vierde kwartaal van 2013 was de nettowinst nog US$ 40 miljoen.

"Ons sterk vierde kwartaal bekroont een cruciaal jaar, omdat we de transformatie van Alcoa aanzienlijk hebben versneld,” zegt Klaus Kleinfeld, directeur van Alcoa en Chief Executive Officer. "Terwijl we werken aan onze commodity (met toegevoegde waarde) bedrijven, hebben we winsten gemaakt in de productie groeimarkten. Halverwege hebben we ook groei in onze ruimtevaart- en motorvoertuigenbedrijven bewerkstelligd.” Kleinfeld stelt dat op de grondstoffenmarkt de inzet van Alcoa om de kosten verder te drukken, hebben geresulteerd in verbeterde prestaties. “2015 betreden we met een vaste trend, we zijn klaar om verder te transformeren en te groeien.”

Alcoa is al enkele jaren bezig met hervormingen. Het bedrijf investeert zwaar in zijn innovatieve, multi-materiaal bedrijven met toegevoegde waarde en is erin geslaagd wereldwijd een concurrerende commodity handel te creëren. De totale omzet in het laatste kwartaal van 2014 was US$ 6,4 miljard, een stijging van 14 procent ten opzichte van een jaar eerder met US$ 5,6 miljard. Gunstige metaal- en energieprijzen, hogere omzetten bij Alcoa’s value-add bedrijven hebben geresulteerd in de hogere winsten.

Het jaar 2014 sluit Alcoa af met een nettowinst van US$ 1,1 miljard, dat is meer dan het drievoudige van 2013. De totale omzet was US$ 23,9 miljard, een stijging van vier procent ten opzicht van US$ 23 miljard in 2013. Alcoa is erin geslaagd meer te besparen in 2014 dan was voorzien. In de productie is US$ 1,2 miljard bespaard, US$ 850 miljoen meer dan ten doel was gesteld.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May