Zoon Brunswijk kan afkomst drugs niet verklaren
13 Jan 2015, 06:00
foto


Elton Brunswijk (29), zoon van coalitieleider Ronnie Brunswijk, beweert niets af te weten van de drugs die in zijn koffer werd aangetroffen op 1 september vorig jaar. De verdachte heeft de Wet op Verdovende Middelen overtreden. In zijn koffer werd op die bewuste dag 5.856 gram cocaïne aangetroffen. Hij beweerde de koffer zelf ingepakt te hebben, maar weet niet hoe de drugs in zijn bagage is beland.

Brunswijk verklaarde op de rechtszitting van maandag dat hij op de luchthaven merkte dat zijn koffer geforceerd was. Verder viel hem op dat deze zwaarder woog. De rechter hoorde een agent in deze zaak. Hij verklaarde dat de koffer gescand werd en dat er spullen werden waargenomen die de vorm van een boek hadden. De verdachte werd gevraagd om deze te openen. Brunswijk zei toen dat hij de sleutel bij zijn vader vergeten was. Hij kreeg de gelegenheid om te bellen naar zijn vader, maar die nam niet op. De verdachte vroeg toen de agenten om hem te helpen om de koffer open te maken.

Nadat de koffer geopend werd, nam de agent de chemische geur waar. Hij trof vijf pakken aan en er was ook drugs verstopt in pimba. Op vragen van de agent bleef de verdachte toen stil. Raadsman Benito Pick die de verdachte bijstaat, merkte op dat zijn cliënt niet gezegd zou hebben dat de sleutel van zijn koffer bij zijn vader was. Dit, omdat hij de code van zijn koffer kende. Aangezien de koffer geforceerd was, lukte het hem niet meteen om deze open te krijgen. Op 9 februari zal het Openbaar Ministerie zijn strafeis presenteren.

Bij zijn aanhouding door het BID-Team van de politie heeft de 29-jarige verdachte niet verteld hoe hij aan de drugs was gekomen. De politie meldde toen dat Elton de Nederlandse nationaliteit bezit en gebruik heeft gemaakt van zijn zwijgrecht. De cocaïne werd in beslag genomen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May