Nieuw Suriname pertinent tegen motie wantrouwen president
12 Jan 2015, 19:50
foto
Assembleelid Harish Monorath (foto: Raoul Lith)


Nieuw Suriname zal wanneer het gaat om behandeling van wetsvoorstellen waar ze achter staat, quorum verlenen. De fractie zal niet meewerken aan een motie van wantrouwen tegen de president. Assembleelid Harish Monorath zegt aan journalisten dat hij gestemd heeft voor president Desi Bouterse en de rit moet worden uitgezeten. "Dit zou een onvergeeflijke ramp zijn voor de geschiedenis", meent Monorath. Er is vanmiddag een vergadering geweest met Nieuw Suriname om medewerking te verlenen opdat er kan worden vergaderd.

Monorath merkt op dat zijn fractie geen behoefte had aan een vergadering met de Mega Combinatie. Er is apart met hem vergaderd. Er is gevraagd om het parlementaire werk voortgang te doen vinden. Het assembleelid merkt op dat op dit moment de coalitie geen zekerheid heeft of ze 26 leden op de been kan brengen. Nieuw Suriname speelt een cruciale rol om vergaderingen door te laten gaan. Voor zaken die los staan van ontwerpwetten, zal Nieuw Suriname afstemming plegen met de achterban.

"De oppositie kan elke vergadering domineren en bepalen wat er gebeurt. De coalitie is in de minderheid. Enige wat assembleevoorzitter Jenny Simons kan doen, is de vergadering verdagen", stelt Monorath. Hij vindt het belangrijk dat er genoeg middelen zijn om salarissen uit te betalen. Aan de begroting wil Nieuw Suriname niet zonder meer meewerken. Zeker niet aan het treinproject. Indien het mogelijk is de verkiezingen te organiseren, zonder bijeenkomst van De Nationale Assemblee, is het volgens Monorath niet nodig dat het parlement nog vergaderd.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May