Brunswijk nodigt massa uit bij het afstuderen
12 Jan 2015, 01:00
foto
ABOP-voorzitter Ronnie Brunswijk (foto: René Gompers)


Ronnie Brunswijk, voorzitter van de ABOP, gaat in april afstuderen in Bedrijfskunde. “6 april 2015 mi e kies wan titel fes mi nen, bachelor bedrijfskunde, Bigi Bravo, m’e bar’ yu!”, kondigde Brunswijk aan. De bachelor in spe is van plan een massa op de been te brengen om erbij te zijn wanneer hij zijn scriptie verdedigt. Brunswijk deed de aankondiging tijdens de ‘kennismakingsvergadering’ op Tammenga.

Brunswijk heeft vorig jaar tijdens een massameeting in het André Kamperveen stadion al aangekondigd dat hij dit jaar gaat afstuderen. Hij gaf toen aan drie keer per week naar school te gaan. Brunswijk stoorde zich aan de beweringen dat de ABOP geen visie heeft en nog minder kader. Brunswijk daagde toen diegenen uit die achter de beweringen staan, met een debat op televisie en beloofde korte metten met ze te maken. “Mi e daag eng uit, mo vloer eng, ik loop gewoon over die man.”
Op Tammenga gaf Brunswijk aan geen boodschap meer te hebben aan de beweringen. “Men zegt van de ABOP dat wij geen kader hebben en ook geen visie. Wel, we hebben een wetenschappelijk bureau en hebben wel degelijk kader in huis, deskundigen op verschillende gebieden. Den man e sribi, want nu wordt ‘Bravo’ ook deel van het kader. Terwijl ze slapen studeert Bravo.”

“Te mi e verdedig mi scriptie mo pot wan gaan bigi massa mek den kon sji fa me verdedig mi scriptie. Fu sori dat a no bai mi bai eng ma dat na buku mi nyan” kondigde Brunswijk aan. “Mi o sor den tak mi a no a tjin djuka boi moro. A man dies e nyan buku now.” Brunswijk gaf aan dat hij zijn opleiding volgt bij Boshuizen Training & Consultancy Suriname.

René Gompers
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May