NPS kan in alle tien districten kandidaten stellen
11 Jan 2015, 18:30
foto
Structuren van Parmaribo in Grun Dyari bijeen.


De Nationale Partij Suriname (NPS) zal in alle districten kandidaten kunnen stellen op het niveau van De Nationale Assemblee. Starnieuws verneemt dat de NPS in Paramaribo de lijst zal trekken. Ook in Para en Coronie heeft de groene partij de eerste plaats. De NPS is de enige partij die in alle districten een positie heeft gekregen bij de onderhandelingen. Diverse partijen zijn ontevreden over de gang van zaken. Woensdag wordt er verder gesproken.

De NPS-structuren Paramaribo zijn tevreden met de onderhandelingen en samenwerkingsverbanden die de partij aan het uitwerken is. Dit bleek tijdens een vergadering in Grun Dyari zaterdag. Het hoofdbestuur onder leiding van Gregory Rusland heeft groen licht om verder te gaan op het ingeslagen pad. Eerder is overeenstemming bereikt over de samenwerking op ressortraad- en districtsraadsniveau met de NPS, VHP, SPA, DA91, PL, BEP en KTPI.

Rusland heeft gedetailleerd de structuren vergadering aangegeven wat de stand van zaken is en de posities waar de NPS voor gaat in de diverse districten, waaronder Paramaribo. Bij de gesprekken is het streven van de NPS om ook ervoor te zorgen dat er overeenstemming wordt bereikt op het niveau van De Nationale Assemblee.

De partijleiding heeft reeds met diverse structuren uit de districten vergaderd en gaat de komende week verder om zo optimaal overleg te hebben met het veld. De hoop werd uitgesproken dat de partijen op korte termijn de onderhandelingen zullen afronden. Eerder is bekend geworden dat de NPS een samenwerkingsverband zal aangaan met de Politieke Vleugel van de FAL, de PVF.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May