Onduidelijkheid leerkrachtentekort avondmulo Calorschool
12 Jan 2015, 06:00
foto


Sinds de start van het tweede kwartaal vorige week, kampt de dependance van de avondmulo gevestigd in het pand van de Calorschool met een tekort aan leerkrachten. Dit zou frustrerend werken omdat nu de schoolonderzoeken (so’s) gaande zijn.

Hoewel de leiding van het Minsterie van Onderwijs en Volksontwikkeling (Minov) meer voltijdse krachten wil inzetten in het onderwijs is het niet de bedoeling om leerkrachten midden in het jaar te vervangen, zegt departementsdirecteur Robert Peneux. Volgens hem zouden instructies verkeerd begrepen zijn, maar maandag zal hij dit bij het Bureau Lager Onderwijs (BLO) natrekken.

Wilfred Tobi, voorzitter van het Avond Mulo Directeuren Overleg (Amdo), tast ook in het duister over deze kwestie. Hij heeft vrijdag geprobeerd duidelijkheid te krijgen hierover, maar dat is hem niet gelukt. Maandag gaat hij bij het Minov na hoe dit probleem te kunnen oplossen. Dat er een tekort is aan leerkrachten werkt demotiverend op de scholieren die een tweede kans krijgen. Nu zijn er so’s gaande terwijl de tweede ronde begin februari begint.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May