Directeur Mathoeraschool voorlopig thuis
12 Jan 2015, 02:00
foto
Leerlingen van de Mathoeraschool tijdens een actie vorige week. (Beeld: George Cheng Jr./ www.Bombelman.com/press)


De leiding van het Ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling (Minov) heeft besloten dat de schoolleider van de Mathoeraschool in Groningen, Saramacca, tot nader order thuis blijft. Enige tijd terug kwam de directeur in opspraak omdat hij zou zijn betrapt op het bekijken van pornobeelden onder schooltijd. Verder wordt de schoolleider door het personeel onder meer mismanagement verweten. Vorige week nog is op school actie gevoerd.

De directeur van Onderwijs, Robert Peneux, wil niet uitweiden over constateringen. Maar in het belang van de rust op deze school en vlot verloop van het onderzoek is een dergelijk besluit genomen. Het onderwijs van de kinderen staat centraal, benadrukt de departementsdirecteur. Marisa Meye, voorzitter van het Mulo-directeurenberaad tevens schoolleider voj Freyburg eveneens in Saramacca, betreurt de situatie op school. “Als de schoolleider van de Mathoeraschool ons had benaderd, hadden wij hem geadviseerd om in belang van het onderzoek thuis te blijven”, zegt Meye.

Wanneer een groot deel van de school en ouders in opstand komen, dan is het volgens Meye beter thuis te blijven zodat betrokkene niet kan worden verweten, dat door aanwezigheid op school, het onderzoek wordt beïnvloed. “Als je weet dat de informatie niet op waarheid berust, dan hoef je niets te vrezen.” De voorzitter van het Mulo-directeurenberaad hoopt dat er spoedig duidelijkheid komt in deze zaak.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May