Brunswijk wil geen gescheld op partijvergaderingen
11 Jan 2015, 16:00
foto
Ronnie Brunswijk wil geen scheldpartijen op vergaderingen. (Foto: René Gompers)


Ronnie Brunswijk, voorzitter van de ABOP, wil geen scheldpartijen meer tijdens vergaderingen van zijn partij. “Mi e keur eng af te sprekers e kon tap a podium en kos den partij. A no mi stijl,” gaf hij aan. “Brunswijk is er niet om te schelden. Je gaat me niet horen praten over andere politici en partijen. Ik ben er om u te zeggen wat ik voor het land ga doen.”

Eerder op de zaterdagavond te Tammenga haalden Harold Anches en Edward Belfort flink uit naar de zeven samenwerkende partijen, naar VHP-voorzitter Chan Santokhi en Paul Somohardjo, voorzitter van Pertjajah Luhur. De verenigde partijen zijn volgens Anches een slangennest en is Santokhi de ‘hoofd labaria’ en Somohardjo de ‘plaatsvervangende’. Volgens Belfort is de VHP misleidend bezig. “Bigi takru meti nanga langa slurf o kon na yu tapu fu mislei yu,” hield Belfort het publiek voor. Vrouwen zullen niet meer veilig zijn in kleedkamers als de samenwerkende partijen aan de macht komen. “Meneer pieper o de drape. Wan smeerlap o go kibrie in a dames toilet fu piep uma sma.”

Brunswijk heeft expliciet verzocht om Somohardjo niet meer te bespreken op het podium. “Somo ben de mi soerdati. Hij was kok op Stoelmanseiland en sliep onder mijn hangmat uit vrees dat hij gedood zou worden. We zijn vrienden, mi nanga Somo na tweemans. A man na Bravo soerdati dus probleem no deh.” De ABOP-voorzitter gaf zijn bestuursleden mee om voorzichtig te zijn met uitspraken en zich niet druk te maken over kritiek. “Men mag zeggen wat men wil over ABOP, maar niemand kan zeggen dat we corruptieve handelingen hebben gepleegd.”

Hij merkte op dat eenieder het democratisch recht heeft zich te bundelen. “We gaan niet schelden. Wat die partijen doen is niet mijn hoofdpijn. Mijn hoofdpijn is het vinden van kiezers, het vinden van achterban en het volk overtuigen dat wij duidelijk verschillen van de andere partijen. Ik wil niet meer horen dat Santokhi niet goed is of dat de president geen beloftes is nagekomen.” Anches haalde eerder ook uit naar president Bouterse omdat een jaar na de toezegging de Tammenga sporthal nog steeds niet is gerenoveerd. Brunswijk deelde mee dat er al groen licht gegeven is voor de werkzaamheden, maar dat de uitvoering op zich laat wachten. “Of het gebouwd wordt is punt twee. Maar als het wordt opgeleverd, zal het een verdienste zijn van de NDP en ABOP.”


René Gompers
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May