Brunswijk maakt kennis met Tammenga
11 Jan 2015, 06:00
foto
ABOP-voorzitter Ronnie Brunswijk geeft geld aan enkele jongens van Tammenga. (Foto: René Gompers)


De ABOP heeft haar eerste vergadering op Tammenga achter de rug. Hoewel de opkomst matig was, zat de sfeer er behoorlijk in. Ronnie Brunswijk, voorzitter van de ABOP, is tevreden. “Dit is een kennismaking”, benadrukte hij. “Mi na Bravo”, stelde hij zich zaterdag voor aan het publiek. Brunswijk en de andere bestuursleden hebben de aanwezigen de plannen van de partij met het ressort voorgehouden.

Het heeft lang geduurd voordat de zitplaatsen onder de tent op het terrein van O.S. Tammenga waren bezet. De ‘kennismaking’ was onderdeel van de ‘Abop Mofina Brasa Dey’. In de morgen en in de middag zijn er verschillende activiteiten gehouden die goed bezocht waren. Volgens het avondprogramma zouden er vanaf 20.00 uur toespraken zijn en kernen worden geïnstalleerd. Het terrein was tot rond 22.00 uur zo goed als leeg. Na de komst van Brunswijk en zijn gevolg werd het druk. Een grote groep gaf geen gehoor aan de oproep van de conferencier om plaats te nemen op het schoolerf, maar stond erop de vergadering vanaf de straat te volgen.

Brunswijk deelde mee dat de kernen later in de maand met een veel groter publiek zullen worden geïnstalleerd. “Het gaat nu niet om de massa, ook al waren er maar twee mensen hier, zou ik op de uitnodiging ingaan”, deelde hij mee. “Alle stemmen tellen. Na a tjien alen e furu a kriki.” De verschillende sprekers gaven aan niet gekomen te zijn om beloftes te doen maar om problemen op te lossen. Brunswijk verzocht de bewoners van Tammenga geduld te betrachten. “Niet alle beloftes zijn nagekomen, maar er is wel veel gedaan. We hebben in elk geval vijftien jaren ontwikkeling gebracht in minder dan vijf jaren zonder ontwikkelingshulp.”

‘Bigi Bravo’ heeft een zakelijke indruk gemaakt bij de eerste kennismaking. Hij beloofde altijd bereikbaar te zijn voor degenen die hulp nodig hebben. “Politiek is bisnis”, merkte Brunswijk op. “Ga niet stemmen op arme mensen, want zij gaan eerst hun zakken vullen. Stem op iemand die het geld niet nodig heeft.” Enkelingen riepen om geld. Brunswijk antwoordde dat er geen geld verdeeld zal worden op Tammenga. Aan de jongetjes die het volkslied hebben gezongen gaf hij terwijl de aanwezigen luid meetelden, iets meer dan tweeduizend SRD. Ook aan enkelen die hem persoonlijk benaderden na de vergadering gaf hij wat geld.

René Gompers
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May