Eerste VHP-centrum onder beheer van bestuur, in Nickerie
11 Jan 2015, 00:00
foto
VHP-voorzitter Chan Santokhi onthult het borstbeeld van oprichter Jagernath Lachmon in het nieuwe partijcentrum in Nickerie. (Beeld: George Cheng Jr./ www.Bombelman.com/press)


Het VHP-centrum dat zaterdag in gebruik is genomen in Nickerie door partijvoorzitter Chan Santokhi, is het eerste gebouw dat volledig onder beheer is van het bestuur. Deze opmerking maakte Santokhi en vroeg speciale aandacht van het bestuur hiervoor. Het hoofdkwartier van de oranjepartij aan de Jagernath Lachmonstraat is onder beheer van stichting 'de Olifant'. In het partijcentrum in Nickerie is ook een borstbeeld van de legendarische leider van de partij, Jagernath Lachmon onthuld.

Op 25 november 2013 is er een borstbeeld van Lachmon door president Desi Bouterse onthuld op het Brasaplein. Daar was een delegatie van de VHP onder leiding van Santokhi ook bij. De VHP-voorzitter zei dat het project, beeld en plan van de VHP toen is overgenomen. "Maar vandaag was de sfeer heel anders. Alleen maar blijde gezichten. Dit is zoals onze erevoorzitter het gewild zou hebben", zei Santokhi. Hij haalde aan dat Lachmon als kleine jongen het district moest verlaten om verder te studeren. Hij heeft zijn moeder en familie in tranen achtergelaten. "Vandaag zie ik de tranen weer, nu hij naar huis is gekeerd", stelde Santokhi die opmerkte dat de grote leider met respect, eerbied en liefde is verwelkomd. De partijleider merkte op dat van geen enkele politicus vier beelden zijn in het land. Er is een standbeeld van Lachmon op het Onafhankelijkheidsplein en één in het hoofdkwartier in Paramaribo.

Het partijgebouw in Nickerie, aan de Soekhramsinghstraat te Van Petten Polder, zal dienen als een multifunctioneel centrum. Naast partijactiviteiten, is de ruimte beschikbaar voor culturele activiteiten, huwelijken, trainingen, activiteiten van vrouwen, jongeren, ondernemers en anderen. Er komen ook sportvelden deelde Santokhi mee. "Ik heb mij aan mijn woord gehouden. Het partijcentrum en het borstbeeld staan er. Nu is het uw beurt", stelde Santokhi. Hij merkte op dat drie zetels uit Nickerie genoeg zijn om de regeermacht over te nemen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May