PL-partijraad beslist over onderhandelingsuitkomst
11 Jan 2015, 08:00
foto


Pertjajah Luhur (PL) houdt vanmiddag in haar partijgebouw een partijraadsvergadering om onder andere de resultaten van de onderhandeling met de samenwerkende partijen te bespreken. Somohardjo bevestigt tegenover Starnieuws dat de onderhandelingen moeizaam verlopen omdat zeven partijen 51 plekken op de kandidatenlijst van De Nationale Assemblee moeten verdelen.

Er wordt volgens Somohardjo gekeken naar de sterkte van de partijen. Woensdag worden de gesprekken tussen VHP, NPS, SPA, DA91, PL, BEP en KTPI voortgezet. Dan is KTPI-voorzitter Willy Soemita terug die enige tijd uitlandig is. Somohardjo zegt dat de resultaten die tot nu toe bereikt zijn, voorgelegd zullen worden aan de partijstructuren. "Wij zijn voor transparantie. Wij moeten de Partijraad op de hoogte stellen en de gevoelens peilen", merkt de politicus op.

Somohardjo zegt dat PL de zetels in Nickerie, Saramacca, Wanica, Commewijne en Paramaribo wil behouden. "Wij hebben continu gewerkt en zijn niet gaan slabakken. Onze achterban is gegroeid. PL moet met tenminste zes zetels weer terugkomen, met de mogelijkheden voor groei. Dit zal blijken op basis van het aantal stemmen dat wij zullen halen", stelt Somohardjo. Hij merkt op dat door samen te werken ook ingeleverd moet worden.

In Commewijne heeft de PL nu twee zetels. Hier zal de partijraad een besluit moeten nemen. De VHP en NPS gaan ook voor een zetel in Commewijne. De KTPI wil ook in Commewijne een plek. Dit betekent dat PL hier een plek zal moeten inleveren. Somohardjo zegt niet vooruit te willen lopen op de vergadering. Hij geeft toe dat er nog ontevredenheid is en hoopt dat er een oplossing komt. "In elk geval hebben wij overeenstemming op ressortraad en districtsraadsniveau. Als wij niet uitkomen op DNA-niveau kunnen we ook stembusafspraken maken", stelt Somohardjo.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May