CCK houdt Week van Gebed voor Eenheid
10 Jan 2015, 22:00
foto


Het Comité Christelijke Kerken (CCK) houdt van 18 tot en met 23 januari de Week van Gebed voor Eenheid van christenen. Tijdens deze week zullen dagelijks in de specifieke clusterkerken speciale diensten gehouden worden. Het algemene thema voor deze week luidt: 'Dorst?' en is gehaald uit Johannes 4:7.

Het thema voor deze Week van gebed is ons aangereikt uit Brazilië, meldt het bestuur van het CCK. Dit land heeft net als Suriname veel zoetwaterreservoirs. Omdat de temperatuur daar ook hoog is, heb je voortdurend water nodig. De Samaritaanse vrouw uit Johannes 4 kende ook dorst. Zij ging water putten op het heetst van de dag, want dan hoopte ze geen van de vrouwen die over haar roddelden tegen te komen. Jezus knoopte een gesprek met haar aan, niet met een preek maar met een verzoek: “Wil je me drinken geven?” Hij zelf heeft dorst. En dan spreekt Hij over de behoefte aan levend water. Elk mens heeft dorst – dorst naar levend water: dat zijn twee facetten die in deze Week van gebed terugkeren.

In de Week van Gebed voor de Eenheid zal gezamenlijk biddend de ontdekking gedaan worden, dat we allen één zijn in onze afhankelijkheid van de bron.
De week wordt geopend in alle aangesloten kerken op zondag 18 januari en wordt afgesloten op vrijdag 23 januari in de Kathedrale Basiliek St. Petrus & Paulus.
De diensten beginnen in alle kerken om 18:30 uur.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May