Bespreking samenwerkende partijen gaat moeizaam
10 Jan 2015, 01:00
foto


De gesprekken over samenwerking op assembleeniveau tussen de zeven samenwerkende partijen verlopen moeizaam. Langdurige besprekingen donderdagavond en vrijdag in kleiner verband, hebben nog niet geleid tot een overeenkomst. Starnieuws verneemt dat vooral de SPA, DA91, KTPI en BEP zich nog niet kunnen terugvinden in de voorstellen die gedaan zijn.

Op Chan Santokhi, voorzitter van de VHP na die in Wanica woont, moeten de zes andere partijleiders in Paramaribo worden gekandideerd. Het liefst zien de kleinere partijen dat alle voorzitters achter elkaar op de lijst in Paramaribo worden geplaatst. Hiertegen protesteren vooral de NPS en de VHP. Bij de verdeling van de posities willen deze partijen dat de grootte van de partij meetelt om te bepalen wie welke positie krijgt.

De voorzitters van de kleinere partijen vinden dat kwaliteit meetelt. Zij vinden het niet correct dat boven hen anderen geplaatst worden die op een lager niveau functioneren. Tussen de VHP, NPS en PL is er overeenstemming. Willy Soemita, voorzitter van de KTPI, die uitlandig was, komt dit weekend terug. Ook met de BEP zijn er nog knelpunten over de positionering, vooral in het district Sipaliwini. Op regionaal niveau hebben de VHP, NPS, SPA, DA91, PL, KTPI en BEP overeenstemming om samen de verkiezing in te gaan. Er wordt rekening mee gehouden dat er geen akkoord wordt bereikt met alle partijen over het samengaan op het niveau van De Nationale Assemblee.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May