Twaalf maanden voor belagen vrouw
09 Jan 2015, 20:00
foto


Aan Nazier K. heeft rechter Marie Mettendaf op de rechtszitting donderdag een celstraf opgelegd van twaalf maanden, waarvan vier voorwaardelijk onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht. De veroordeelde heeft zijn ex-vrouw steeds belaagd en bedreigd ondanks er een beschermingsbevel was.

De veroordeelde is diverse keren naar de woning van de ex-vrouw geweest. Ook probeerde hij het huis binnen te dringen door de toiletruimte te forceren. De ex- vrouw heeft meerdere malen aangegeven geen bezoek te wensen van hem. Ook op de zitting heeft hij de vrouw bedreigd in aanwezigheid van de rechter.

De veroordeelde en de aanklaagster waren getrouwd en hebben jaren in één huis gewoond. Zij hebben samen een kind uit dit huwelijk. Afgelopen jaar werd er besloten dat de relatie niet meer voortgezet zou worden, omdat er steeds problemen waren. In mei 2014 werd de vrouw vergiftigd. Er werd iets in haar koffie gezet en zij lag vijf dagen in het ziekenhuis. Niet duidelijk is geworden welk middel in de koffie was gedaan, die door de veroordeelde gezet was voor zijn ex-vrouw. De rechter ging hieraan voorbij. Zij merkte op dat beiden toen nog in gemeenschap leefden.

Daarna kwam er een beschermingsbevel, maar de veroordeelde heeft dit bevel overtreden. “Wie dan ook, man of vrouw, moet leren dat als iemand iets niet wil, dat hij of zij het niet meer wil. Wij moeten deze mannen en vrouwen beschermen”, stelde Mettendaf.

Wanita Ramnath
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May