Gijzeling Frankrijk voorbij, daders dood
09 Jan 2015, 13:50
foto
Bij de politie-inval in de joodse winkel in Vincennes zijn vier agenten gewond geraakt. (Foto: AFP)


De drie gijzelnemers bij de twee verschillende locaties in Parijs zouden zijn gedood bij politie-invallen. Bij de inval in de joodse supermarkt in Vincennes zouden vier agenten gewond zijn geraakt, schrijft de krant Le Parisien. Op de eerste beelden is te zien hoe enkele gijzelaars zijn bevrijd.

Bij de gijzeling in de drukkerij in Dammartin zouden de verdachte broers Kouachi zijn gedood. Het Franse persbureau en de krant Le Monde berichten dat de gijzelaar is bevrijd. De twee broers kwamen bij de inval al schietend naar buiten. De politie heeft ze vervolgens uitgeschakeld.

Said en Chérif Kouachi zouden de aanslag hebben gepleegd op het satirisch tijdschrift ‘Charlie Hebdo’. Bij die aanslag woensdag zijn tien journalisten en twee politieagenten gedood. Daags daarop is bij een andere aanslag een politieagente doodgeschoten. Bij de klopjacht op de verdachte broers waren duizenden politieagenten betrokken.

De politie op beide locaties is gelijktijdig in actie gekomen en kon verdere escalatie voorkomen. Bij de inval bij de drukkerij zou een agent zijn gewond geraakt. Behalve de gebroeders Kouachi is ook gijzelnemer Amedy Coulibaly omgekomen bij de politie-inval. Hij was de gijzelnemer in de joodse winkel en had diverse gijzelaars die hij dreigde te doden als de politie de broers niet liet gaan.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May