Adhin tekent samenwerkingsovereenkomst in India
09 Jan 2015, 06:00
foto
Minister Ashwin Adhin (r) en onderwijsdirecteur Robert Peneux. (Foto: Raoul Lith)


Minister Ashwin Adhin van Onderwijs en Volksontwikkeling is vertrokken naar India om een samenwerkingsovereenkomst te tekenen met de Indira Gandhi Open University. Met het starten van een open universiteit wil de regering mogelijkheden creëren voor mensen om te studeren. "Het is de grootste open universiteit in de wereld. Deze universiteit heeft alle faciliteiten en de professoren om online colleges te geven", zegt Adhin.

Als het aan de bewindsman ligt, proclameert hij al in juni de Open Universiteit. Suriname moet nog faciliteiten creëren waar studenten zich kunnen registreren om zodoende online colleges van de Indiase professoren te krijgen. Er wordt ook nagegaan welke lessen en studies online verzorgd zullen worden.

Volgens Adhin kunnen met de komst van de Open Universiteit, meer studenten hun studie online gaan afmaken. Hij geeft aan dat veel mensen om verschillende redenen afhaken in de huidige situatie. "Het kan zijn door gezinsvorming of omdat zij zijn gaan werken”. Met de opzet van de Open Universiteit krijgen mensen ongeacht hun leeftijd en de snelheid waarmee ze studeren, de mogelijkheid om een studie te volgen. De bewindsman zegt dat er na deze samenwerkingsovereenkomst met India, mogelijkheden zijn met de Verenigde Staten, Nederland en Engeland.

Adhin zal na zijn bezoek aan India een tussenstop maken in Nederland om daar de wensen en grieven van Surinaamse studenten aan te horen. De bewindsman deelde mee dat hij daar niet met lege handen gaat. "Ik heb deels al een oplossing voor deze studenten. Maar daarover horen jullie meer als ik terug ben", beloofde Adhin.

Raoul Lith
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May