Priesierie: Ik heb elke aangifte tegen mij ontzenuwd
08 Jan 2015, 11:10
foto
Baasa-voorzitter Nicolaas Priesierie


De voorzitter van de politieke organisatie Baasa, Nicolaas Priesierie, is opgelucht dat hij de aangiftes die tegen hem gedaan zijn, heeft kunnen weerleggen bij de politie van Nieuwe Haven. Uit vrees voor zijn leven was hij ondergedoken. De politie van Moengo was met zes pro-wagens tot in Paramaribo op zoek naar hem en omsingelde de woning van zijn vrouw te Geyersvlijt op 29 december. "Ik was op weg naar Ocer voor de jaarafsluitingsbijeenkomst van de NDP, waar ik het publiek zou toespreken", zegt Priesierie aan Starnieuws.

Er is in Moengo aangifte gedaan tegen Priesierie, die ondervoorzitter is van de districtsraad Marowijne. Hij is ook presentator van het tv-programma 'Loku Dosu' en heeft bouwprojecten lopen in diverse dorpen. Ressortraadsleden hadden hem ruim drie jaar geleden benaderd voor het opzetten van een verkavelingsplan in Moengo. Er werd een vereniging opgericht om een verkavelingsproject te ontwikkelen. Priesierie is de gevolmachtigde belangenbehartiger van de groep. Het 'Adabie-project' ligt achter de Adabie-school. Het gaat om ongeveer 28 hectare domeingrond. Via de vereniging is ongeveer 10 hectare aangevraagd. Er zijn al wegen aangelegd en woningen gebouwd.

Priesierie legt uit dat hij het plan in 2012 heeft overhandigd aan assembleelid Ronnie Brunswijk, voorzitter van ABOP, en districtscommissaris Theodorus Sondrejoe. Hen is gevraagd om te helpen voor het opzetten van infrastructuur en ondersteuning van het project. Brunswijk blijkt een deel van het gebied te hebben aangevraagd en gekregen, terwijl ook het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting een ander deel heeft aangevraagd. Priesierie zegt aan Starnieuws dat er geen hulp is gekomen, zoals hij had verwacht. Hij merkt op dat mensen aangezet zijn om aangifte tegen hem te doen. Sommigen hebben op het politiebureau van Moengo gewoon een verklaring getekend. Er is betaald om aangifte te doen. "Ik heb alle aangiften stuk voor stuk kunnen weerleggen. Er zijn LAD-nummers en dat moest de vereniging in orde maken. De mensen hebben meebetaald voor ontsluitingskosten en het bouwrijp maken van de percelen. Ik ben blij dat de zaak is ontzenuwd. In de politiek beschouw ik mensen niet als vijanden, maar als tegenstanders. Wij gaan door met ons werk en ik bedank de partijleden, vrienden, familie en anderen voor de steun die ik heb gekregen", zegt Priesierie.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May