OW lost belofte rehabilitatie Weg naar Ricanau Mofo in
07 Jan 2015, 16:00
foto
Minister Rabin Parmessar van OW.


Minister Rabin Parmessar van Openbare Werken (OW) heeft aan het hoofd van een delegatie een bezoek gebracht aan het dorp Ricanau Mofo in Marowijne. Hij heeft meegedeeld aan de kapitein, basja's en de dorpsgemeenschap dat de weg naar Ricanau Mofo wordt gerehabiliteerd. Dit deelt OW mee in een persbericht.


President Desi Bouterse was enige tijd geleden in het dorp en heeft de belofte gedaan dat er gewerkt zou worden aan de infrastructuur daar. Hiermee wordt de belofte van de president ingelost. De weg met een lengte van 9.1 kilometer zal volledig voorzien worden van een 30 cm laterietlaag. Ook worden de lozingen opgehaald en de bermen moeten afgewerkt en ontbost worden. Voor de werkzaamheden zijn vijftig werkbare dagen uitgetrokken. De laatste voorbereidingen worden nu getroffen en het werk vangt eind januari aan. Het ligt in de planning om de weg in april op te leveren. Haukes N.V. is belast met de werkzaamheden.

De delegatie heeft ook een bezoek aan Wonoredjo gebracht, een kleine woongemeenschap in Moengo. Daar is met buurtbewoners een onderhoud geweest. In totaal zijn 12 niet-verharde wegen geïdentificeerd, met een totale lengte van vier kilometer. Parmessar heeft aangegeven dat deze wegen ook verhard zullen worden. Dit project wordt opgesplitst in twee fasen. In de eerste fase zal de riolering aangepakt worden en het weglichaam zal gemaakt worden. In de tweede fase zal de verharding van de weg plaatsvinden. Eind februari zal met fase 1 worden begonnen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May