Elf doden bij aanval Frans tijdschrift
07 Jan 2015, 09:30
foto
Politie en reddingsdiensten in de buurt van het kantoor van het tijdschrift 'Charlie Hebdo' in Parijs. Bij een gewapende aanval zijn elf doden gevallen bij het medium. (Foto: AFP)


Gewapende mannen hebben het kantoor van het Franse satirische tijdschrift ‘Charlie Hebdo’ in Parijs aangevallen. Franse ambtenaren zeggen dat er daarbij elf doden en tien gewonden zijn gevallen.

Getuigen praten over aanhoudend geweervuur op het kantoor nadat de aanvallers het vuur openden en er vervolgens vandoor gingen. De politie heeft een grootscheepse jacht op de aanvallers geopend in de regio Parijs. De laatste tweet van Charlie betreft een cartoon van de leider van de militante Islamitische Staat, Abu Bakr al-Baghdadi.

Het satirische weekblad heeft in het verleden voor controverse gezorgd met zijn oneerbiedige kijk op nieuws en actualiteiten. In november 2011 was het tijdschrift al gebombardeerd, een dag nadat het een karikatuur van de profeet Mohammed had gepubliceerd.

President François Hollande is op de plek van de aanval en wil een spoed kabinetsvergadering bij elkaar roepen. Twee van de slachtoffers zijn politieagenten, rapporteert het Franse persbureau AFP. Vijf van de gewonden zijn er ernstig aan toe. Een ooggetuige, Benoit Brenger, vertelde de Franse tv-zender Itele dat "twee zwart-gemaskerde mannen het gebouw binnendrongen met kalasjnikovs. Een paar minuten later hoorden we veel schoten." De mannen zijn vervolgens gezien tijdens hun vlucht voor het gebouw.

De Franse politie spreekt van een bloedbad. Zij heeft de Franse media gewaarschuwd alert te zijn en veiligheidsmaatregelen te treffen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May