120 kilo cocaïne bij gezamenlijke operatie Suriname-Guyana
06 Jan 2015, 22:00
foto
Een deel van de cocaïne die in beslag is genomen aan boord van een schip in de Demerara-rivier. (Foto: Demerara Waves)


Guyanese autoriteiten hebben samen met hun Surinaamse counterparts 120 kilogram cocaïne onderschept in een vrachtschip. Het schip dat geregistreerd staat in Cyprus was in Guyana om bauxiet in te laden. De partij drugs zou een geschatte straatwaarde hebben van US$ 10 miljoen.

Kurshid Sattaur, commissaris-generaal van de Guyana Revenue Authority (GRA) zegt dat de cocaïne was verstopt onder de houten voet van een zeecontainer aan boord van de MV Delta Diedre. Het hoofd van de Guyanese Douane Anti Narcotica Unit (Canu), James Singh, merkt op dat het schip uit Guyana als bestemmingen had Spanje, Nederland en België.

Sattaur zegt dat de gezamenlijke operatie tussen de GRA’s Drug Enforcement Unit (DEU) en Canu was opgezet op basis van informatie die de Surinaamse Havencontroledienst had verschaft. "Dit is een belangrijke doorbraak in het onderscheppen van drugs. Wij zijn er zeer tevreden mee. Het is een gezamenlijke uitwisseling van inlichtingen die heeft geresulteerd in deze vondst,” vertelt Singh aan Caribbean News Desk.

De MV Delta Diedre verliet het Guyanese plaatsje Linden, waar het een lading bauxiet had genomen met als bestemming Europa. Op dat moment, maandagavond laat, onderschepten anti-drug het schip. Het houten rek waarop de container was geplaatst, werd meegenomen naar de John Fernandes Limited containerterminal waar tal van pakketten met cocaïne eruit werden gehaald. De pakketten zijn gewogen en in beslag genomen als bewijsmateriaal. De kapitein en de bemanningsleden zijn gearresteerd.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May