Wong: Toerismesector kan verhoging EBS-tarieven niet aan
07 Jan 2015, 04:00
foto
Anthony Wong, voorzitter AAV


Anthony Wong, voorzitter van de Algemene Aannemers Vereniging (AAV), vreest dat de toerismesector zwaar te lijden zal krijgen onder de verhoogde stroomtarieven. Vanaf 1 januari heeft de Energie Bedrijven Suriname (EBS) de prijs voor stroomverbruik verhoogd. Dit geldt alleen voor staatsbedrijven, hotels, casino's en financiële instellingen zoals banken en verzekeraars.

Ondernemers hebben op een vergadering in de conferentiezaal van de Kamer van Koophandel & Fabrieken hun zorgen geuit over de verhoging. Een logisch gevolg is het opschroeven van de prijzen voor hun diensten. Voor sommige bedrijven geldt een verhoging van meer dan 400 procent, geeft Wong aan. Het kan er bij Wong niet in dat de overheid doorgedrukt heeft dat een selecte groep voor de verhoogde kosten gaat opdraaien. Wong zit ook in de toerismesector en heeft gemerkt dat het niet meer zo goed gaat.

De diensten uit deze sector zullen duurder worden, geeft Wong aan. “We zijn al een dure ‘destination’, de tickets naar Suriname zijn niet goedkoop. En nu worden ze nog duurder en de hotels gaan ook hun prijzen aanpassen”, illustreert Wong. “Men is in feite het toerisme dat al niet meer floreert, aan het ‘squeezen.’ “Je kunt niet meer gaan persen uit de toeristen. Op den duur gaan zij ergens anders naar toe.” Wong geeft aan dat hoewel het bezoekersaantal is toegenomen, de sector als geheel is teruggevallen.

René Gompers
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May