Verdachte bekent moord op beheerder Suralco-plant
06 Jan 2015, 02:00
foto


F.A. (30) heeft bekend dat hij de 58-jarige John Williams, beheerder van de Suralco-plant, op 2 oktober van het afgelopen jaar van het leven heeft beroofd. De verdachte had de beheerder met een straattegel in zijn gezicht geslagen. Williams liet het leven. Officier van justitie Nirmala Maikoe heeft de zaak voorgedragen en voegde toe geen behoefte te hebben om getuigen te horen in deze zaak, omdat de verdachte het feit bekend heeft.

Volgens Maikoe heeft de verdachte het feit na kalm beraad gepleegd. Het ontzielde lichaam werd ongeveer twintig meter verwijderd van de beheerderswoning aangetroffen door een bewaker. De politie stelde een onderzoek in en ging toen na wie als laatst de beheerder bezocht had. Zo werd de verdachte in beeld gebracht. Bij hem trof de politie een dolkmes en de mobiele telefoon aan die aan het slachtoffer toebehoorden. F.A. wordt bijgestaan door advocaat Shefani Amirkhan. Deze zaak zal op 16 februari verder behandeld worden.

Het drama heeft zich voltrokken op het complex van Suralco, in het district Brokopondo. Er werd aangifte gedaan van vermissing van de beheerder, door een collega van hem. Het ontzielde lichaam van de Williams werd op 3 oktober aangetroffen op ongeveer 20 meters verwijderd van de woning van de beheerder. Volgens verklaringen van de verdachte bij de politie was hij naar de woning van de beheerder geweest om te vragen of deze een werk voor hem had. Williams hield hem voor dat er geen werk voor hem was. Op een bepaald moment ontstond er een worsteling tussen de twee, waarbij de verdachte, de beheerder met een steen een aantal malen sloeg op het hoofd, waardoor deze kwam te overlijden.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May