Doekhie: Pahlad moet geen drogredenen gebruiken
05 Jan 2015, 00:00
foto
NDP-topper Rashied Doekhie


Rashied Doekhie, assembleelid en topper van de Nationale Democratische Partij (NDP), is niet verrast door de overstap van partijgenoot Charles Pahlad naar de VHP. "Wij hebben dit allang zien aankomen. Zijn gedrag en uitlatingen spraken boekdelen. Hij heeft al heel lang intensief contact met de VHP", zegt Doekhie aan Starnieuws. Pahlad zou volgens hem mensen ook sturen naar VHP-assembleelid Asiskumar Gajadien om zich daar aan te melden.

Doekhie vindt dat Pahlad geen drogredenen moet gebruiken om propaganda te maken voor de VHP. "Pahlad moet de laatste zijn om over corruptie te praten, want straks staat er iemand op om te vertellen wie hij werkelijk is", zegt Doekhie. Hij deelt mee dat hij Pahlad in de NDP heeft gebracht. Dit was in de jaren tachtig toen Desi Bouterse nog bevelhebber was van het Nationaal Leger, vertelt Doekhie. Hij is jarenlang goed bevriend met Pahlad. "Hij mag gaan naar de VHP, alleen moet hij de juiste redenen geven", vindt de politicus.

"Sinds de verkiezing van 2010 heeft Pahlad gezegd dat dit zijn laatste termijn is. Wij als partij hadden al afscheid van hem genomen", benadrukt Doekhie. Er is een gesprek geweest waarbij de afspraak gemaakt is dat Rabin Parmessar de coördinatie van Wanica op zich zou nemen. "Alsof Parmessar aanvoelde dat iets niet klopte, heeft hij voor die functie op zich te nemen, gevraagd om een gesprek met Pahlad erbij. We hebben toen weer gesproken met Pahlad en Bouterse erbij. Daar is weer gezegd door Pahlad dat hij over wil dragen", stelt Doekhie.

In 2012 werd Parmessar belast met de coördinatie van Wanica. Er zijn diverse vergaderingen gehouden. Op 30 juni 2012 is er een vergadering onder leiding van Parmessar gehouden te Leiding X1, waar Bouterse de VHP'ers Vijay Chotkan en Romeo Jokhoe met aanhang hartelijk verwelkomde. Door onenigheid met Pahlad en diens zoon Rawin Jiawan die districtscommissaris was in Wanica, werd het duo Ramon Abrahams/Pahlad belast met de coördinatie. Ook dit hield geen stand, waardoor uiteindelijk Bouterse de leiding van Wanica overnam. "Wij weten dat via de VHP Pahlad ingezet werd om problemen te veroorzaken. Vanaf toen is deze zaak gaande. Ik ben echt niet verrast en wie het nieuws heeft gevolgd al die tijd, moest dit zien aankomen", meent Doekhie.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May