Pertjajah Luhur wil politieke school opzetten
05 Jan 2015, 02:00
foto
Partijtoppers van Pertjajah Luhur tijdens een instructiebijeenkomst. Aan het woord is Raymond Sapoen.


De Pertjajah Luhur (PL) wil een politieke school opzetten, die open zal staan voor eenieder, ook niet-partijleden. Het wordt een instituut met een structuur met vaste opleidingen, opgedeeld in verschillende fasen. “Dit betekent kennisverruiming, vaardigheden opdoen, van mekaar leren”, zegt Raymond Sapoen, ondervoorzitter van de PL tevens trekker van dit project.

Het docentenkorps zal hierbij een zeer belangrijke rol spelen. Er wordt reeds een inventarisatie gemaakt van kaderleden en hun discipline, zodat gelijk kan worden geput uit de deskundigheid die de partij in huis heeft. Ook aan het curriculum wordt er gewerkt. Het idee voor de politieke school zal dit jaar verder worden uitgewerkt, maar kan alvast dienen als stimulans voor degenen die de politieke kadertrainingen van de partij willen volgen.

Vervolgtraining
Deze maand zal een vervolgtraining worden verzorgd van de basis politieke kadertraining die de PL in oktober 2014 had gehouden. Tot de vakken die toen werden verzorgd, behoorden onder meer sociale vaardigheden en economie. Tijdens de komende vervolgcursus zullen andere vakken worden verzorgd. Cursisten zullen zich samen met hun docenten moeten buigen over actuele landelijke politieke issues. Zij zullen niet alleen politiek inhoudelijke issues, maar ook praktische vaardigheden meekrijgen zodat zij als mobilisator bij hun werk de nieuw verkregen inzichten aan de achterban kunnen overdragen, helemaal afgestemd op de politieke situatie van vandaag.

“U moet weten wat een politieke partij betekent, wat de ideologie is van de partij, wat is onze filosofie, wat is onze visie, wat is onze missie, wat zijn de waarden waarvoor we staan? Wat is onze functie in het totaal politiek bestel in Suriname?” waren enkele zaken die Sapoen aankaartte tijdens een instructievergadering over de vervolg kadertraining.

Invulling en overdracht
PL-voorzitter Paul Somohardjo legde de aanwezigen op de instructievergadering de noodzaak van de politieke kadertrainingen uit. Overtuigd van verkiezingswinst in 2015, zei Somohardjo dat er een groot aantal posten zal moeten worden ingevuld, naast de rr-, dr- en dna-posities. De partij moet daarom goed voorbereid zijn op invulling van deze posten.

Somohardjo gaf ook aan dat de PL-leden zodanig getraind moeten zijn, dat zij bij de huis-aan-huisbezoeken goed kunnen uitleggen wat de ideologie is van de partij en waarom iemand lid zou moeten worden van de partij. Het belangrijkste dat uit de vervolgcursus politieke kadertraining moet worden verkregen, is dus dat de cursisten duidelijk weten waarvoor de partij staat en dat ook overtuigend moeten kunnen overdragen. De training zal ongeveer anderhalve maand duren.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May