China en Costa Rica zitten China-Celac-ministeriële top voor
04 Jan 2015, 13:00
foto


De ministers van Buitenlandse Zaken van China, Wang Yi, en Costa Rica, Manuel González Sanz, zullen de eerste China-Celac ministeriële bijeenkomst voorzitten. President Xi Jinping zal de vergadering die op 8 en 9 januari wordt gehouden in Beijing openen. Het China-Celac Forum is vorig jaar in januari in Havana, Cuba goedgekeurd door de top van de Latijns-Caribische organisatie. Het doel van het forum is uitwisseling en dialoog op het gebied van politiek, economie, handel en cultuur.


De staatshoofden van Costa Rica, Luis Guillermo Soles, van Ecuador, Rafael Correa en van Venezuela, Nicolas Maduro zullen deze eerste top van de Gemeenschap van Latijns-Amerikaanse en Caribische staten en China bijwonen. Ook de premier van Bahama’s, Perry Christie, heeft laten weten dat hij er zal zijn voor de vergadering in Beijing.

Costa Rica, Ecuador, Venezuela en Cuba zijn de leidende landen in deze internationale organisatie met 33 leden. De Celac is in december 2011 opgericht in Caracas, Venezuela. Alle landen van Latijns-Amerika en het Caribisch Gebied zijn lid, behalve de Verenigde Staten en Canada.

Op deze eerste bijeenkomst van ministers van Buitenlandse Zaken zullen de deelnemers de belangrijkste richtlijnen van de samenwerking, de belangrijkste gebieden van samenwerking en vraagstukken over institutionele opbouw bespreken. China is bereid in dialoog te treden met andere Latijns-Amerikaanse organisaties om een netwerk te bouwen waarmee beide partijen hun vooruitgang kunnen stimuleren, zei de woordvoerster van het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken, Hua Chunying.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May