Pahlad blijft zich constructief opstellen in DNA
04 Jan 2015, 04:00
foto
Assembleelid Charles Pahlad spreekt de VHP-vergadering te Houttuin kort toe. Naast hem VHP-voorzitter Chan Santokhi. (Foto: René Gompers)


Assembleelid Charles Pahlad zegt aan Starnieuws dat hij ondanks de ondersteuning aan de VHP (video), zich constructief zal opstellen in De Nationale Assemblee (DNA). "Ik ga wel quorum verlenen, maar ik zal kritisch zijn en mijn stemgedrag veranderen", deelt Pahlad mee. Hij merkt op dat NDP-voorzitter Desi Bouterse niet de fout zal maken om hem te royeren uit de partij, "want ik ben nog steeds lid".

Pahlad was op de laatste, de zevende plaats, gekandideerd in Wanica in 2010 op de lijst van de Mega Combinatie. "Ik was geen lijsttrekker, maar lijstduwer. Ik heb meer dan 8000 stemmen behaald. Ik ben bij voorkeur gekozen; op eigen kracht", stelt het assembleelid. Hij zegt lang nagedacht te hebben voordat hij naar de VHP is overgestapt. Voor hem is de corruptie het grootste probleem. "Op alle gebieden wordt er gestolen. Het is een geboefte en dat is een groot probleem. Ook voor het Wanica Ziekenhuis was iedereen ineens makelaar geworden en kwam met grond. Ik heb ervoor gezorgd dat er tien hectare cadeau is gegeven voor de bouw. En nu wordt daar geen ziekenhuis maar een beddenhuis gebouwd. Er is een inschrijving geweest, maar u zal zien hoeveel het ziekenhuis uiteindelijk gaat kosten", stelt Pahlad.

De politicus merkt op dat hij nu in het Nieuw Front is gegaan, waar zeven partijen met elkaar samenwerking. Hij zegt zoveel mensen uit al deze partijen meegenomen te hebben naar de NDP. De mensen zijn volgens hem vrij om terug te gaan naar hun oude partij. De politicus zal voor de komende periode naar de verkiezingen toe, de VHP ondersteunen. Pahlad die in mei 2010 (video) nog zoveel kritiek had op de VHP, zegt dat hij een heel nette vergadering heeft meegemaakt. Dat komt in de NDP volgens hem niet voor. Daar worden mensen bespot. "Maar bij de VHP gaat het netjes aan toe. Mensen worden niet zomaar beschuldigd. Als er iets gezegd wordt, is het terecht", vindt Pahlad. Hij zegt overigens niet meer geïnteresseerd te zijn voor een plaats op de kandidatenlijst. Hij hoopt dat de president de boeven oppakt en opsluit, want hij weet volgens Pahlad wie ze zijn.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May