Gajadien: Bouterse meest corrupte president
04 Jan 2015, 01:00
foto
VHP-topper Asiskumar Gajadien op Houttuin. (Foto: René Gompers)


VHP-topper tevens assembleelid Asiskumar Gajadien heeft geen goed woord over voor het beleid van de regering. Op een ressortraadsvergadering van de partij te Houttuin, zei Gajadien dat president Desi Bouterse de historie ingaat als een van de meest corrupte presidenten. Hij is het eens met NDP-voorzitter Bouterse dat 2015 het jaar van de waarheid is.

Gajadien vindt dat deze regering het volk verder heeft verarmd en de economie heeft doen verslechteren. De monetaire reserve is nu minder dan toen deze regering overnam in 2010. Hij deelde mee dat er zoveel geld is verdiend uit de goud- en oliesector toen deze regering aantrad. Al het geld is volgens hem in zakken van politici en vriendjes verdwenen. De politicus haalde aan dat hij in De Nationale Assemblee heeft gezegd dat het geld is opgemaakt aan corruptie. Hij had verwacht dat Bouterse hem naar de rechter zou slepen om de uitspraken, maar dat heeft hij niet gedaan omdat het volgens Gajadien waar is dat veel geld is verdwenen.

Ondanks dat er zoveel geld is verdiend, heeft de regering zoveel schulden gemaakt. Volgens Gajadien is in deze regeerperiode US$ 440 miljoen aan buitenlandse leningen genomen en de binnenlandse schuld is in 2014 met SRD 400 miljoen toegenomen. "En toch kan men geen leveranciers en aannemers betalen. Het geld wordt in eigen zak gestopt. Er is sprake van slecht bestuur. Dit is het jaar van de waarheid", benadrukte Gajadien. Hij zei dat Bouterse het krat bier dat hij heeft staan in Ocer voor 26 mei niet gaat kunnen drinken, want hij gaat naar huis. Gajadien is van plan het krat bier te veilen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May