Naam politieagenten wordt vermeld op hun uniform
04 Jan 2015, 02:00
foto
Korpschef Humphrey Tjin Liep Shie


Op de uniformen van alle politieagenten zal hun naam vermeld staan. Hierdoor weet het publiek bij een politieoptreden met wie het te maken heeft. Politieambtenaren moeten herkenbaar en identificeerbaar zijn, vindt politiebaas Humphrey Tjin Liep Shie.

De leiding van het Korps Politie Suriname (KPS) vindt het noodzakelijk dat de samenleving de identiteit van een politieagent kent, wanneer er wordt opgetreden. Dit zal ook maken dat de wetshandhavers op de juiste manier omgaan met burgers. Er zijn veel klachten over het optreden van politieagenten. Veel mensen klagen erover dat politieagenten hen onheus behandelen en onbeschoft zijn.

Tjin Liep Shie benadrukt dat de samenleving gezien moet worden als een partner van de politie in het helpen oplossen van criminaliteitsvraagstukken. Hij haalt aan dat tijden veranderen. Een politieagent kan niet meer optreden zoals dat twintig jaar geleden het geval was. De politiechef vindt dat mensen niet gecommandeerd moeten worden. Ze dienen beleefd te worden aangesproken, terwijl tegelijk trefzeker moet worden opgetreden. De procedures over hoe op te treden, zullen worden vastgelegd.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May