Suriname en China tekenen document Wanica Ziekenhuis
02 Jan 2015, 00:00
foto
SRCC is reeds begonnen met de fundering van de beddenhuizen en het verpleeghuis.


Suriname en China zullen in een document, dat later op de dag getekend wordt, de specificaties van het Wanica Ziekenhuis vastleggen. Het ziekenhuis is een geschenk van China aan Suriname, maar het komt iets later van de grond dan aanvankelijk gedacht werd. Intussen is Surinam Road & Civil Technical Company NV (SRCC), een bedrijf van Rudisa holding, begonnen met het storten van de fundering van de beddenhuizen en het verpleeghuis.

Naast de 'letter op exchange' zal op het ministerie van Buitenlandse Zaken ook een ondertekening plaatsvinden van een interestvrije lening van RMB 30 miljoen (ongeveer US$ 4.8 miljoen). De lening zal door minister Andy Rusland van Financiën worden ondertekend, terwijl zijn collega Winston Lackin zijn handtekening zal plaatsen onder de 'letter of exchange'.

Bij China was er onduidelijkheid ontstaan nadat besloten werd dat de skeletten van de beddenhuizen en verpleeghuis alvast worden gebouwd. Suriname moet een deel van het project in orde maken. Dit heeft te maken met infrastructuur en nutsvoorzieningen. De regering heeft besloten om alvast te beginnen met het neerzetten van de wanden van de andere gebouwen, waardoor er onduidelijkheid was ontstaan. Intussen zijn zaken verder besproken, waardoor nu de specificaties van het project die te maken hebben met de schenking, formeel worden vastgelegd.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May