Ramdhani tevreden over afgelopen periode
02 Jan 2015, 02:00
foto
Aroenkoemar Ramdhani, dc van Coronie


Districtscommissaris (dc) van Coronie, Aroenkoemar Ramdhani, zegt aan Starnieuws dat hij ondanks een beschuldiging over fraude, tevreden terugblikt op de afgelopen periode. Hij heeft sedert 15 april de leiding van het district. Daarvoor had hij als standplaats district Saramacca, waar Rawin Jiawan nu de scepter zwaait.

Ramdhani zegt dat hij succesvol heel wat kleine projecten heeft uitgevoerd. Zo heeft hij hard aan de weg getimmerd voor de infrastructuur van het district. ‘Enkele hoofdlozingen moeten nog door Openbare Werken in orde gemaakt worden. De multifunctionele zaal is afgebouwd en is geopend. Ook zijn wij als district nu gecertificeerd”, deelt Ramdhani mee.
Verder noemt de dc de opening van het bejaardencentrum een grote mijlpaal voor het district. Het gebouw was er al zeven jaren, maar nu is dit operationeel. Daarnaast zal er eind januari 2015 de vuilstortplaats geopend worden. Deze is uitgevoerd volgens de instructies van Nimos. Ook de dijk van Coronie moet dit jaar worden opgeleverd.

Een dieptepunt voor Ramdhani is dat het herstarten van de rijstteelt in Coronie niet opgang is gekomen. Er zal alles aan gedaan worden om deze dit jaar op spoor te krijgen. “Oplevering van het logeergebouw wil ik nog realiseren. Een aantal wegen moet nog worden aangepakt. De aanmeersteiger nabij de ijsfabriek is neergestort. Deze moet aangepakt worden. En natuurlijk, de voorbereidingen naar de verkiezingen toe moeten getroffen worden. Dit, is veel werk", zegt Ramdhani.

De dc wil niet niet ingaan op de kwestie waar hij door een landbouwer van Saramacca beschuldigd is van het plegen van frauduleuze handelingen. "Ik wil geen commentaar geven op dit stuk. Mijn superieuren hebben mij gevraagd om niet meer in te gaan op deze kwestie. En een dieptepunt is deze kwestie niet voor mij", deelt Ramdhani mee.

Wanita Ramnath
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May