Adna's wens is om dit nieuw gebouw te betrekken
01 Jan 2015, 06:00
foto
Minister Ismanto Adna van Sport- en Jeugdzaken brengt een toost uit op het nieuwe jaar. (Foto: S&J)


Minister Ismanto Adna van Sport- en Jeugdzaken vindt het jammer dat er stagnatie is gekomen in de bouw van de centrale huisvesting, waardoor de oplevering op een ander tijdstip zal plaatsvinden. Hij sprak bij de afsluiting van 2014 de wens uit dat in het nieuwe jaar het nieuwe gebouw mag worden ingewijd en betrokken.

De bewindsman bracht zijn dank uit aan het personeel voor het begrip en de creativiteit om ondanks belemmeringen het werk toch met even veel spirit te blijven voortzetten. "Ik verwacht niets anders dan dat 2015 een topjaar zal zijn voor het ministerie van Sport- en Jeugdzaken".

Sportzaken
In het afgelopen jaar zijn er verschillende sportuitwisselingen geweest onder andere de Inter Guyanese spelen en de Consude Games. Sporters, die uitmuntende internationale prestaties hebben neergezet zijn gehuldigd om hen aan te moedigen. Geheel in de context van ons sportbeleid, is ruime aandacht besteed aan de aanpak van Sportaccommodaties.
In het binnenland is diepgang gegeven aan de in gang gezette sportinfrastructuur die ervoor moet zorgdragen dat bewegen en sport dichterbij de gemeenschap komen. Er is een aanvang gemaakt met de bouw van een nieuwe sporthal en een toilettengroep op het WBA sportcentrum. De aanbesteding heeft reeds plaatsgevonden door het ministerie van Openbare Werken. Evenzo is de eerste steen gelegd aan de Hockeystraat voor een overdekt basketbalveld en toilettengroep.
Voor 2015 staat de bouw van een Olympisch bad, Atletiekbaan, het opzetten van een School Sport Federatie en een Nationaal Voetbal Academy Suriname op het programma.

Jeugdzaken
Ook in 2014 heeft het directoraat Jeugdzaken verschillende activiteiten uitgevoerd. Enkelen zijn; Jongeren informatie Beurs, het Project Zinvolle vrijetijdsbesteding, Vakantie jongerenkamp, Project Scholierenmoeders, de jongeren en gezondheidsbeurs en de basic pc repair training.
Voor het dienstjaar 2015 zijn er ook een aantal programma’s en activiteiten gepland. Gezien de ontwikkelingen mondiaal en regionaal, zal het directoraat Jeugdzaken zich in 2015 ook richten op de volgende gebieden: Milieuprogramma’s, Talentontwikkeling voor de jeugd, beleid m.b.t. jongeren met een beperking, Publicatie & workshop Ondernemerschap en Award program for active youth Citizen.

In 2015 zal het Nationaal Jeugd Instituut (NJI) verder versterkt worden. Voor het opzetten van een nieuw gebouw voor het NJI heeft Adna aangegeven dat er al een ontwerp en bestek zijn. De aanbesteding zal in 2015 plaatsvinden.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May