Pinas: Delinquentenzorg heeft goed jaar gehad
31 Dec 2014, 14:00
foto
De bevorderde pa's krijgen de bijbehorende insignes opgespeld. (Foto: Raoul Lith)


Onderdirecteur Delinquentenzorg Paulus Pinas heeft een goed gevoel bij de jaarafsluiting van het Korps Penitentiaire Ambtenaren (KPA). Hij vindt dat een aantal zaken is gerealiseerd voor het korps. “Gedurende het jaar zijn er wat strubbelingen geweest. Die hebben voor wat stagnatie gezorgd in de uitvoering. Er werd bewust arbeidsonrust gecreëerd, maar die zijn opgelost.”

Pinas zegt dat meer dan 300 personen dit jaar hun bevorderingen hebben gekregen. “We hebben een achterstand ingelopen van ongeveer tien jaar,” stelt hij. Er is volgens hem ook geïnvesteerd in opleidingen voor de manschappen. “Er zijn interne trainingen geweest doorstroming in de organisatie mogelijk hebben gemaakt”. Tijdens de jaarafsluiting zijn vier leden bevorderd tot Opper penitentiair ambtenaar en drie collega’s tot adjunct- opper penitentiair ambtenaar.

De onderdirecteur merkt op dat er meer dan 300 mobiele toestellen in de verschillende strafinrichtingen zijn onderschept. Er zijn 65 tuchtstraffen gegeven aan penitentiaire ambtenaren (pa’s). “Er zijn tuchtstraffen uitgedeeld vanaf berisping tot ontslag op basis van indisciplinair gedrag, laat komen, weerspannigheid tegen een meerdere.” Pinas deelt mee dat een ambtenaar dit jaar ontslag kreeg. Er werd ontdekt dat hij hand- en spandiensten verleende om marihuana en drugs in één van de inrichtingen te smokkelen.

Er ligt een aantal trainingen in het verschiet voor de pa’s. Het is de bedoeling dat van de pa’s trainers worden. De kennis die zij opdoen moeten zij dan overdragen aan de gedetineerden. Er staan projecten op schema om uitgevoerd te worden met SAO. Pinas denkt dat de inrichtingen op gegeven ogenblik zelfvoorzienend moeten worden. Als voorbeeld noemt hij de kleding van de rekruten die door de gedetineerden worden vervaardigd.


Raoul Lith
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May