Algoe verstrekt landbouwpakketten aan landbouwers
31 Dec 2014, 06:00
foto
Minister Soeresh Algoe van Landbouw, Veeteelt en Visserij. (Foto: René Gompers)


Minister Soeresh Algoe van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) is bezig om landbouwpakketten uit te delen aan landbouwers. Het gaat onder andere om kunstmest, zaden en organisch mest. Het doel is om de landbouw verder te stimuleren. "Wij maken geen verschil tussen kustvlakte en het binnenland. Als wij een pomp naar Kwamalasamutu of Goejaba moeten brengen, dan kan deze draaien op zonnepanelen".

Algoe zei op de jaarafsluitingsvergadering van de Nationale Democratische Partij (NDP) maandagavond, dat voedselzekerheid bijzonder belangrijk is voor de regering. Elke dag moeten mensen overal veilig voedsel kunnen eten. "Met de feestdagen, overal waar je gaat wordt er over eten gesproken. Dit komt niet uit de lucht vallen. Het gaat om landbouw, veeteelt en visserij.

"De agrarische sector moet op een hoger niveau worden gebracht. Dat kan alleen gebeuren als de mensen op 25 mei bewust gaan stemmen", benadrukte Algoe enkele malen. Hij haalde aan dat de ontwikkeling die door deze regering ingezet is verder moet gaan. Hij benadrukte dat het voedsel verder verwerkt moet worden, daarom komt er een ananasfabriek. Ook groenteverwerkingsunits komen er in Wanica en Para. Over de rijstsector zei Algoe dat tientallen jaren hetzelfde gebeurt, alleen met moderne machines. Er wordt ingezaaid, geoogst en geëxporteerd. De bewindsman deelde mee dat binnenkort rijstolie zal worden vervaardigd. Ook rijstnoedels kunnen hier gemaakt worden. De producten moeten verder verwerkt worden. Algoe zei dat er een maisvariëteit in Suriname is ontwikkeld. In de tweede week van januari zullen de zaden beschikbaar worden gesteld. "Ik heb alle geloof in de Surinaamse landbouwers. Stem bewust op 25 mei".
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May