Bouterse: Krat bier staat klaar voor 26 mei
31 Dec 2014, 01:00
foto
NDP-voorzitter Desi Bouterse in Ocer maandagavond. (Foto: René Gompers)


Desi Bouterse, voorzitter van de Nationale Democratische Partij (NDP), heeft een krat bier klaar liggen in Ocer voor de avond van 26 mei. Want pas als de stemmen zijn geteld en de partij heeft gewonnen, dan zal het krat bier (video) worden gedronken. Nu nog niet.

Bouterse merkte op bij de jaarafsluitingsbijeenkomst maandagavond dat velen zeggen dat de overwinning zo goed als zeker is. Maar hij bewaart het krat bier liever voor na de verkiezing. Bouterse deelde aan zijn partijgenoten mee dat vanaf 15 januari heel hard zal worden getrokken aan de politieke propagandavoering. Hij somde tal van zaken op die nog niet goed zijn in het land, waartegen er strijd gevoerd moet worden. Armoedebestrijding staat heel hoog in zijn vaandel.

Er is volgens de NDP-voorzitter iets fundamenteels fout met het land. Er zijn zoveel rijkdommen, maar tegelijkertijd wordt geconstateerd dat er zoveel ellende is in het land. Dat betekent dat per definitie iets verkeerds wordt gedaan. Hij haalde aan dat de natuurlijke hulpbronnen zo maximaal mogelijk benut moeten worden om het land tot grotere hoogten te brengen. Bouterse benadrukte dat door de enorme recessie in de wereld veel landen, ook grote machten, terug zijn gevallen. De groei is 1 procent en zelfs minder. Suriname als klein landje met ongeveer 540.000 mensen verwacht een groei van ongeveer 4%. Diverse landen willen in Suriname investeren. Bouterse vraagt net als de andere sprekers voor hem "nog vijf jaar".
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May