Cook-out met personeel populair rond feestdagen
31 Dec 2014, 02:00
foto
Medewerkers onderling genieten van het samen koken buiten.


Rond de feestdagen is het populair dat personeelsleden samen een potje eten klaarmaken. Twee stenen, wat houtblokken en de welbekende ‘tyulha’ is gereed. Een pot erop en de doks of kip wordt klaargestoomd. Daarnaast is er genoeg drank. Een luid gegil: ‘Proost, en volgend jaar groeien we verder uit. We zullen meer verkopen”, roepen de personeelsleden.

Anwar Sheikrojan werkt voor een autoverkoopbedrijf. Hij zegt aan Starnieuws dat zij geld hebben opgehaald van alle personeelsleden. “We hebben een doks klaargemaakt, buiten op het erf. Daarnaast hebben we wat groente en voor deze speciale dag hebben wij basmati rijst klaargemaakt. Ook met vrienden onderling koken we doks. Doks is traditie in Suriname”, deelt Sheikrojan mee.

Avinaash Jagram werkt bij een vastgoedonderneming. Zij hebben veel meer personeelsleden. ‘De jongens hebben de dames verwend. Wij hebben doks klaargemaakt. Daarnaast is er barbecuekip gegeten. Ik heb echt aardige collega’s en elk eind van het jaar koken wij zelf. Iedereen komt normaal aan het werk en op onze werkplek feesten we gezellig samen. We hebben ook wat drank en de sfeer is leuk”, merkt Jagram op.

Patricia Prika werkt bij een restaurant, dat Chinees eten verkoopt. “Wij hebben bij een collega een onderonsje georganiseerd. We hebben toen masala kip en doks klaargemaakt. Het was zo gezellig en we hebben een leuke dag gehad”, vertelt Prika. Veel doksen en kippen zijn verkocht voor de komende feestdagen. Ondernemers hebben goed geboerd en zij zijn voorbereid op deze grote verkoop.

Wanita Ramnath
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May