Paal schrijft toelichting op nationaliteitswet
30 Dec 2014, 21:00
foto
Minister Leilis neemt de boekwerken in ontvangst. (Foto: Biza)


De ‘Handleiding Nationaliteit, Toelichting en Commentaar’, is een toelichting op de Wet de Nationaliteit en het Ingezetenschap, die met de soevereiniteitsoverdracht van de Republiek Suriname op 25 november 1975 is geboren. Het boekwerk is geschreven door Anton Paal, consultant bij het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB). Paal overhandigde het stuk, samen met het boek ‘Voortschrijdend Inzicht of gewoon een andere benadering’, maandag aan minister Edmund Leilis van Binnenlandse Zaken (Biza).

Leilis was ingenomen met het initiatief. Paal hoopt met beide boeken een hiaat te vullen. Het ontbreken van een toelichting levert een goede voedingsbron voor verschillen van interpretaties van de nationaliteitswet. De wet is op verschillende momenten gewijzigd. Paal wil bijdragen aan het lenigen van de behoefte om meer duidelijkheid over deze aangelegenheid te geven aan alle belanghebbenden.

Het boek ' Voortschrijdend inzicht of gewoon een andere benadering' geeft inzicht in de vastlegging van problemen die zich in de afgelopen jaren hebben voorgedaan binnen de bevolkingsadministratie. Suriname beschikt op het gebied van de bevolkingsadministratie over heel weinig geschreven materiaal. Problemen die zich in de afgelopen jaren hebben voorgedaan zijn op de een of andere manier opgelost zonder dat de oplossingen op een gedegen wijze werden vastgelegd, geeft de voorlichting van Biza aan. Paal zegt dat waar er wel vastlegging heeft plaatsgevonden, deze niet verloren mag gaan.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May