Verkiezing grote uitdaging voor politie in 2015
30 Dec 2014, 06:00
foto


Voor het Korps Politie Suriname zijn de aandachtspunten voor het komende jaar de openbare orde en rust met het oog op de algemene, vrije en geheime verkiezingen. Korpschef Humphrey Tjin Liep Shie zei bij de jaarafsluiting maandag dat op z'n minst de helft van het korps ingezet zal worden om de meer dan 600 stembureaus te bemensen. Het gaat om een grote uitdaging voor de politie.

De politiebaas merkte op dat als per stembureau twee politieagenten ingezet worden, zijn er al meer dan 1300 mensen daarvoor alleen al nodig. "Dat zal een enorme inspanning worden en een enorme organisatie". Tjin Liep Shie prijst zich gelukkig dat in vergelijking met de verkiezingen van 2010 de omstandigheden in 2015 veel beter zijn. Het korps is ook verder gegroeid.

"Wij zullen blijven benadrukken dat wij een neutrale organisatie zijn. Daarom vind ik het heel slecht en totaal ongewenst dat politieambtenaren op de eerste rij gaan zitten wanneer verkiezingscampagnes worden gehouden en met vlaggen van partijen gaan zwaaien of zich gaan hullen in truitjes van politieke partijen", stelde Tjin Liep Shie. Hij deelde mee dat ze op het matje geroepen zullen worden hiervoor, want dat wil de leiding niet hebben. Hij merkte op dat als neutrale organisatie de burgers in staat worden gesteld om van alle democratische rechten gebruik te maken. Het zal niet worden geaccepteerd als politiemensen zich nadrukkelijk gaan bemoeien met partijactiviteiten.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May