BP-2011, PDO, ABOP en PALU benadrukken samenwerking
30 Dec 2014, 00:00
foto
Een beeld van het goedgevulde NDP-hoofdkwartier, Ocer. (Foto: René Gompers)


De voorzitter van Broederschap in de Politiek 2011 (BP-2011), Linus Diko, was de eerste spreker die gepresenteerd werd op het podium van de Nationale Democratische Partij (NDP) tijdens de afsluitingsbijeenkomst van het jaar maandagavond in Ocer (video). De tweede politicus die het paarse podium beklom, was Waldy Nain, voorzitter van de Partij voor Democratie en Ontwikkeling (PDO). Hij stelde dat de regering, onder leiding van NDP-voorzitter Desi Bouterse nog een termijn nodig heeft. De PDO staat klaar om alle steun te geven. De vergadering is nog steeds gaande. Bouterse is kort voor middernacht begonnen aan zijn toespraak. De vergadering wordt live uitgezonden door SRS en STVS.

Marinus Cambiel, ondervoorzitter van de Algemene Bevrijdings- en Ontwikkelingspartij (ABOP), haalde fel uit naar VHP-assembleelid Sheilendra Girjasing. Hij vindt het niet in de haak dat Girjasing via zijn televisieprogramma op Apintie de president zou hebben beledigd. Hij noemde het een "zeer kwalijke zaak" dat de waardigheid van de president op deze manier te grabbel gegooid wordt. Cambiel deed de groeten aan het publiek namens zijn voorzitter Ronnie Brunswijk die niet aanwezig was. Partijgenoot vicepresident Robert Ameerali, was er wel. Cambiel zei dat deze coalitie verder moet gaan en daarvoor kan er gerekend worden op de steun van ABOP die "ready is om met de NDP samen te werken".

Diko heeft niet veel kunnen zeggen omdat hij hees was. Zijn aanwezigheid op het podium van Ocer geeft overduidelijk aan dat er een samenwerking op komst is. Hetzelfde geldt ook voor PDO. Jim Hok, voorzitter van de PALU, die ook minister van Natuurlijke Hulpbronnen is, zei dat de regering onder leiding van Bouterse in 4.5 jaar veel gepresteerd heeft. Hij haalde aan dat 4.5 jaar van deze coalitie vergeleken wordt met 15 jaar van het Nieuw Front. En toch is er volgens hem in deze periode meer gepresteerd dan in al die jaren Front-regering. Hij merkte op dat de coalitie die in de maak is, een verbintenis heeft met het buitenland om de "witte man" weer te laten bepalen in het land. Hok zei dat deze regering een progressieve koers vaart en het land niet teruggegeven zal worden aan het buitenland.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May