Consumentenzaken meldt succesvolle terugroepacties
30 Dec 2014, 04:00
foto
Teruggeroepen product


De conceptwet consumentenbescherming is af en is bij de raad van ministers voor goedkeuring. In deze wet is onder meer de verplichte terugneming van goederen (recall) geregeld. Ondernemers zullen verplicht worden om de minister van Handel en Industrie (HI) en de nog in te stellen Consumentenautoriteit Suriname (CAS), onmiddellijk op te hoogte te brengen, als goederen letsel, verlies of schade kunnen veroorzaken aan de consument en een gevaar vormen voor de volksgezondheid.

In de afgelopen periode heeft de ondernemer Choi’s zelf het initiatief genomen om het product Everyday ontpitte noordkrieken uit het assortiment van de winkel te verwijderen. Dit product is door de buitenlandse onderneming Colruyt Group teruggeroepen, nadat er klachten door consumenten zijn gemeld, over mogelijke deeltjes glas in een aantal verpakkingen van de Everyday ontpitte noordkrieken. De afdeling Consumentenzaken (Coza) van het ministerie van HI heeft na een melding te hebben ontvangen van het Europese online meldpunt voor gevaarlijk voedsel en voer, contact opgenomen met Choi’s. Echter was het product al uit de schappen gehaald en vernietigd.

Vooruitlopend op de instelling van de CAS, is Coza belast met de uitvoering van het consumentenbeleid en bescherming van consumenten. In de afgelopen periode zijn er al succesvolle terugroepacties uitgevoerd door deze afdeling in samenwerking met ondernemers in Suriname. De recall van Wicky framboos en Handy hapjespan zijn enkele voorbeelden, meldt de voorlichting van Coza.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May