Betterson: RO beslist over DLGP gebouw en geen dc's
19 Dec 2014, 14:30
foto
Het gebouw van DLGP, dat toebehoort aan Regionale Ontwikkeling.


Minister Stanley Betterson van Regionale Ontwikkeling is verrast om op Starnieuws te lezen dat het corps van districtscommissarissen het gebouw van het decentralisatieprogramma DLGP 'erft'. De bewindsman zegt dat het pand niet is overgedragen aan de dc's. Hij weet hier niks van.

De deken van de dc's, Roline Samsoedien, zei aan Starnieuws dat het corps van dc's nu een plek heeft om zijn secretariaat onder te brengen en de coördinatie van de werkzaamheden van DLGP-pand zal doen. Het gebouw staat op het terrein van het districtscommissariaat Paramaribo-Noordoost. Betterson geeft aan dat de procedure duidelijk is. Nu het DLGP-project is afgesloten, vallen alle stukken, apparatuur enz. onder directeur Ifna Vrede, die administratief de hoogste ambtenaar is op het ministerie. Er zijn ook nog ambtenaren van het ministerie werkzaam in het gebouw. Die gaan rustig door met hun werkzaamheden, ook met equipement wat zij bij de start van dit programma hebben meegekregen, stelt de bewindsman.

Indien de dc's van oordeel zijn dat ze het gebouw wensen te betrekken, dienen ze dan eerst met de minister van RO of de directeur in overleg te treden. "Voor zover ik weet, is er geen overleg geweest", zegt de bewindsman." Hij merkt op dat het gebouw is en blijft van Regionale Ontwikkeling. Donderdagavond zijn de dc's reeds bijeen gekomen in het gebouw om het jaar met elkaar af te sluiten.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May