Corps dc's 'erft' DLGP-gebouw
19 Dec 2014, 07:30
foto
De vergaderzaal van het DLGP-gebouw. (Archieffoto DLGP)


Nu het decentralisatieprogramma (DLGP) officieel is beëindigd, zal het gebouw gebruikt worden door de districtscommissarissen. Het pand staat op het terrein van het districtscommissariaat Paramaribo-Noordoost. De deken van de dc's, Roline Samsoedien, zegt aan Starnieuws dat er grote behoefte is aan een eigen onderkomen. Dit gebouw leent zich volgens haar hier uitstekend voor.

Donderdagavond zijn de dc's reeds bijeen gekomen in het gebouw om het jaar met elkaar af te sluiten. "Jarenlang moesten dc's die administratieve taken moesten vervullen en geen eigen standplaats hadden, her en der het werk doen. Nu hebben we een plek om het secretariaat onder te brengen en de coördinatie van hieruit te doen. Bovendien kunnen wij in ons eigen gebouw de collectieve vergaderingen houden", legt Samsoedien uit.

De dc merkt op dat het decentralisatieproces begeleid is vanuit het gebouw, door het projectmanagementteam onder leiding van Bas Ahmadali. Met hem is afgesproken dat het pand zou worden overgenomen. "De districten zijn van hieruit door een netwerk met elkaar verbonden. Alle tien districten zijn intussen gecertificeerd", merkt Samsoedien op. Zij is tevreden met het pand en merkt op dat de dc's zich geen beter secretariaat hadden kunnen wensen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May