PTC en stichting Projekten gaan samenwerken
18 Dec 2014, 22:00
foto
De schoolkinderen doen mee aan de demonstratie van PTC-directeur Robby Holband. (Foto: René Gompers)


Veel materiaal dat nodig is bij de vorming van kinderen is schaars, duur, of niet te verkrijgen in Suriname. Het Polytechnisch College (PTC) en stichting Projecten zullen de handen ineen slaan om dit probleem op te lossen. Vanmorgen hebben deze organisaties de documenten voor het samen lokaal vervaardigen van het broodnodige ontwikkelingsmateriaal, getekend.

De overeenkomst is onder gezang van schoolkinderen getekend in het hoofdkwartier van stichting Projecten aan de dokter Sophie Redmondstraat. Robby Holband, directeur van PTC, heeft samen met een groep kinderen van de Vrije School een demonstratie gegeven van het belang van ontwikkelingsmateriaal bij bepaalde vormingslessen. De groep van Holband probeerde zonder dat een toren van blokjes omviel, enkele blokjes uit het 'bouwseltje' te verwijderen. Daar was concentratie, finesse en veel denkwerk voor nodig. Maar bovenal 'teamspirit'. De les was leuk en ook heel spannend.

"Daar draait het nou om", geeft Yvonne Caprino van stichting Projekten aan. "Kinderen zitten tegenwoordig met hun tablets of de computer en maken zeer weinig contact met anderen. Om ze sociale vaardigheden als samenwerken bij te brengen, heb je de spullen nodig. Maar heel veel speeltjes, zelfs zoiets eenvoudigs als blokjes, zijn schaars en duur. Sommige spullen komen helemaal niet voor in Suriname." Caprino deelt mee dat het project ook nieuw lesmateriaal zal voortbrengen.

De machines die de spullen zullen produceren zijn ondergebracht in 'De Kans' op Saron. Het ontwerp en de productie van het praktisch lesmateriaal zal gedaan worden door PTC. Holband merkt op dat met dit project het technisch onderwijs positief belicht zal worden. "Technisch onderwijs is niet populair, maar het is wel de plaats waar innovatie en creativiteit goed kunnen gedijen. Het wordt jammer genoeg niet gestimuleerd, ook niet door de overheid. Gelukkig is er nu wat beweging te merken met de hervormingen in het onderwijs." Het is nog niet duidelijk wanneer de eerste spullen uit de fabriek zullen rollen.

René Gompers
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May