Nickerie krijgt eerste beachvolleybalveld
18 Dec 2014, 18:00
foto
Minister Ismanto Adna legt de eerste steen voor het beachvolleybalveld op het Volksplein in Nieuw Nickerie.


Als alles volgens planning verloopt, zal het district Nickerie de eerste zijn met een beachvolleybalveld. Op het Volksplein in Nieuw Nickerie is woensdag de eerste steen daartoe gelegd.

Het ministerie van Sport- en Jeugdzaken is volgens minister Ismanto Adna “hard bezig om tastbare zaken neer te zetten voor de jeugd.” Hij heeft in het vooruitzicht gesteld dat Nickerie meer faciliteiten zal krijgen, waaronder een minivoetbalveld van kunstmat op het Volksplein. Landelijk zullen tien minivoetbalvelden worden ‘gebouwd’.

De bewindsman wil een realistische begroting om het Nickerie Indoor Stadion helemaal op te knappen. “Wij willen alle faciliteiten benutten om de jeugd goed te kunnen opvangen en professioneel te begeleiden.” Volgens Adna zijn er al sport-instructeurs opgeleid, dus moeten de accommodaties in orde worden gemaakt om aan de slag te kunnen.

Districtscommissaris Wedperkash Joeloemsing zegt dat het veld onder de commissie Nickerie in Beweging zal vallen. Alle sportaccommodaties op het Volksplein zal de commissie gaan beheren, om zo te garanderen dat er verantwoord gebruik wordt gemaakt van de faciliteiten.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May