Sociaal zwakkeren worden uitbetaald na interventie
16 Dec 2014, 00:00
foto


De financiële bijstand aan zwakke huishoudens en mensen met een beperking over de maand december, komt toch rond. Nadat onder andere een bericht hierover verscheen op Starnieuws is er gisteren geïntervenieerd vanuit het kabinet van de president. In samenspraak met de ministeries van Financiën en Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo) zal binnenkort overgegaan worden uit uitbetaling van de uitkering.


Gregory Corinde, onderdirecteur administratieve diensten, bij Sozavo bevestigt dat alle stukken in orde zijn en het uitbetalingsproces via de wijkkantoren kan plaatsvinden. Hij bevestigt dat er een onzekere situatie was ontstaan, omdat de financiële middelen nog niet beschikbaar waren gesteld. Het was onduidelijk of de betaling nog rond zou komen. Mensen die in aanmerking komen voor de uitkering, konden eerder geen zekerheid krijgen.

Nadat er op hoger niveau is geïntervenieerd is er groen licht gegeven om over te gaan tot uitbetaling, waardoor de sociaal zwakkeren toch een goede kerst, oud- en nieuwjaar tegemoet kunnen gaan. De dagen waarop uitbetaald zal worden, zullen bekendgemaakt worden via de media en de wijkkantoren.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May