Geen geld in december voor sociaal zwakkeren
15 Dec 2014, 08:00
foto


Er is geen twijfel over dat de uitbetaling van de Financiële Bijstand voor zwakke huishoudens en mensen met een beperking door het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo) over december niet zal worden uitbetaald. Dit heeft het ministerie via een bekendmaking laten weten.

De vorige week konden mensen met een beperking geen duidelijkheid krijgen hierover. Bij de verschillende wijkkantoren bleek dat ze geen afdoend antwoord hadden. De stichting Wan Okasi heeft reeds haar bezorgdheid geuit hierover. De mensen komen nauwelijks uit met de SRD 325 die per maand wordt uitgekeerd. De betaling van november was reeds verlaat. De organisatie die opkomt voor mensen met een beperking, stelt dat zij een armzalige kerst- en jaarwisseling tegemoet gaan.

Sozavo heeft via de onderdirecteur administratieve diensten, Gregory Corinde, bekendgemaakt dat de uitbetaling van de Financiële Bijstand over de maand december 2014, door de dienst Administratie Uitbetaling Sociale Voorziening, tot nader order is uitgesteld. Dit vanwege bijzondere omstandigheden. Deze omstandigheden hebben te maken met financiën die voor deze maand niet zullen worden overgemaakt. De stichting heeft reeds de hulp ingeroepen van beleidsmakers. Aan de andere kant is het ministerie druk aan het onderhandelen opdat dit geld alsnog wordt overgemaakt.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May