Simons: Agenda openbare vergadering niet besproken
13 Dec 2014, 18:10
foto


Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons verduidelijkt dat het weglopen van de oppositie uit de huishoudelijke vergadering donderdag helemaal niets te maken heeft met de agenda van de openbare vergadering. “De agenda van de huishoudelijke vergadering was apart en het was het duidelijk wat daarin stond. De agenda van de openbare vergadering is in de huishoudelijke vergadering ook niet ter sprake gekomen. Geen enkel lid heeft daar wat over gezegd”, deelt Simons aan Starnieuws mee.

Simons zegt dat de oppositie tijdens de huishoudelijke vergadering met het voorstel kwam om haar initiatiefvoorstel over wijziging van de nationaliteitswet, naar voren te schuiven. “Er stonden na de mededelingen twee korte agendapunten vóór dit agendapunt. Het enige wat in de huishoudelijke vergadering is gevraagd, is om de benoeming van de commissie van rapporteurs vóór die twee punten te behandelen. Ik vroeg om de motivatie. Die, was alleen dat die punten belangrijk waren. Ik heb aangegeven dat, dat voor mij geen reden genoeg was om de agenda te wijzigen, omdat de voorliggende agendapunten niet meer dan enkele minuten in beslag zouden nemen. Als we zouden voortgaan zouden de wetten dus snel aan de orde zijn gekomen”, zegt Simons.

“Toen de mensen hun zin niet konden krijgen, zijn zij uit de huishoudelijke vergadering gelopen. Toen deze agendapunten dus aan de orde kwamen, waren er onvoldoende mensen in de zaal aanwezig om de beslissing over de instelling van de commissie van rapporteurs te nemen. De mensen hebben dus om welke reden dan ook dit zelf onmogelijk gemaakt. De openbare vergadering is geen ogenblik aan de orde geweest tijdens de huishoudelijke bijeenkomst”, zegt Simons. Assembleeleden hebben tegenover journalisten een ander beeld gegeven over het verloop van de huishoudelijke vergadering. De behandeling van de ontwerpwet constitutioneel hof stond op de agenda van de openbare vergadering, die niet besproken is in huishoudelijk verband. Voor dinsdag wordt er weer een vergadering uitgeschreven.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May