Jarige Pinas viert dag met kinderen met beperking
13 Dec 2014, 22:00
foto
Minister Falisie Pinas geeft een waardebon aan de vertegenwoordiger van Huize Betheljada. (Foto: Raoul Lith)


Voor de pupillen van de Nationale Stichting Blindenzorg Suriname (NSBS) was het vrijdag geen normale lesdag. Zij hebben samen met minister Falisie Pinas van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) flink genoten van een feest. De bewindsman heeft zijn 52ste jaardag met de kinderen van de NSBS doorgebracht. Ook enkele bewoners van Huize Betheljada waren op bezoek.

“Het is een bewuste keus geweest. Je voelt voor de medemens als hij een beperking heeft. Op deze dag kan ik dichterbij hen zijn. Ik kan dan meeleven, meevoelen met ze. Ik kan dan zien wat ze elke dag meemaken. En dit is het gevoel dat ik wil hebben op een dag van een jaartje ouder,” legt Pinas zijn beweegredenen uit. Voor het ministerie is de NSBS geen onbekend terrein. De bewindsman zegt dat door nieuwe technologieën het leven van deze mensen met een beperking vergemakkelijkt zal worden. Hij noemt de ICT-branche als voorbeeld.

“Het is voor ons heel geweldig om de minister op bezoek te hebben, temeer hij ervoor gekozen heeft zijn jaardag te vieren tussen de kinderen met een visuele beperking. En we zijn daar heel trots op,” zegt NSBS-directeur Natasia Hanenberg-Agard. Ze merkt op dat er eerder een project is gedaan met TCT. Op de ICT-day (4e donderdag in april) zijn er workshops geweest. “Er waren toen mensen uit het Caribisch Gebied om uitleg te geven over ICT. En er is nog steeds contact met hen.” Minister Pinas heeft de stichting en Huize Betheljada waardebonnen gegeven, zodat zijzelf de nodige spullen kunnen aanschaffen.


Raoul Lith >/i>
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May