Dispuut Bouva en journalist uit de hand gelopen
13 Dec 2014, 02:00
foto


Een persoonlijk dispuut tussen assembleelid Melvin Bouva (Mega Combinatie/NDP) en journalist B-cham Chandralall (Times of Suriname), is donderdag uit de hand gelopen op het terrein van De Nationale Assemblee. Tijdens een interview waar Bouva, en zijn fractiegenoten Ricardo Panka en André Misiekaba, journalisten te woord stonden, riep Bouva de journalist toe dat die boter op zijn hoofd heeft en professioneler zijn werk moet doen. Chandralall die zich hierdoor geïntimideerd voelde, vroeg duidelijkheid aan Bouva en zei dat hij dan maar openlijk moet zeggen wat bedoeld wordt met die beschuldiging.

Er volgde een gehaal en getrek tussen de beiden waarbij Bouva zijn beschuldiging herhaalde, wat niet in goede aarde viel bij de journalist. Er volgde een heen en weer gepraat waarbij journalisten en assembleeleden probeerden Bouva en Chandralall uit elkaars omgeving te verwijderen. De parlementariër en de journalist hebben later, toen de rust was teruggekeerd in een gesprek de ruzie bijgelegd. Bouva gaf toe dat hij fel heeft uitgehaald naar Chandralall en bood daarvoor zijn verontschuldigingen aan. Beiden zeiden nadien de zaak niet verder te willen opblazen dan het is en er verder over te zwijgen.

Het dispuut dat overigens is gefilmd door verschillende mediahuizen, heeft te maken met persoonlijke uitlatingen en commentaren van Chandralall op Facebook. Daar zou hij volgens Bouva, uitlatingen hebben gedaan tegen hem. Bouva concludeerde hieruit dat Chandralall het persoonlijk op hem heeft gemunt.

Verwijt naar journalisten
Tijdens de huishoudelijke vergadering van het parlement stapten op een goed moment de oppositieleden naar de journalisten toe die zich op het terrein bevonden. Zij hadden uit onvrede met wat zich in de huishoudelijke vergadering had afgespeeld rond de orde van de vergadering, de zaal verlaten. Tegenover de journalisten deden zij hun verhaal. Panka kwam ook naar de plek waar de journalisten en de oppositieleden stonden te praten en zei “als jullie klaar zijn met ze komen jullie naar ons, dan gaan wij ons verhaal doen”.

Tegen het eind van dit gesprek kwamen de coalitieleden Panka, Misiekaba en Bouva aangelopen. Ook zij wilden hun versie van het verhaal kwijt aan de journalisten. In dat interview merkte Panka op dat de media (journalisten) steeds weer het relaas van de oppositie brengen en geloven. Hem werd terstond door de journalisten, onder wie ook Chandralall, er op gewezen dat hij niet in de positie was de pers dat verwijt te maken en dat journalisten vrij zijn te spreken met wie zij willen en omgekeerd eenieder zijn zegje mag doen tegenover de media. Hem werd gevraagd zijn eigen versie te geven en geen beschuldigingen te uiten aan de pers. Het was precies dat moment dat Bouva Chandralall toeriep boter op zijn hoofd te hebben en dat hij professioneler zijn werk moet doen.

Wilfred Leeuwin
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May